درباره ما

به سایت دانشکده­ ی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان خوش آمدید.

دانشکده­ ی مهندسی مکانیک از آغاز تأسیس در سال ۱۳۵۶ تاکنون به ارائه­ ی برنامه­ های به­ روز این رشته در دوره ­های کارشناسی، کارشناسی­ ارشد و دکترا (PhD) پرداخته­ است. اکنون بیش از ۷۰۰ دانشجو در دوره­ ی کارشناسی، ۴۰۰ دانشجو در دوره­ ی کارشناسی­ ارشد و ۱۱۰ دانشجو در دوره ­ی دکترا در این دانشکده مشغول به تحصیل می­ باشند.

این دانشکده با در اختیار داشتن ۳۸ عضو هیأت علمی تمام ­وقت پژوهش ­های گسترده ­ای در زمینه­ های نوین مهندسی مکانیک همچون مکانیک محاسباتی، مکاترونیک، کنترل و رباتیک، انرژی­ های تجدید پذیر، نانوفناوری، فرآیندهای ساخت قطعات دقیق و کاربرد لیزر در ساخت قطعات را در حال انجام دارد. دستاوردهای این فعالیت­ ها سالانه در بیش از ۱۰۰ مقاله ISI در نشریه­ های معتبر به چاپ می­رسد.

با فراهم­ آوردن فضای مناسب برای دانشجویان مستعد و آموزش مهارت­ های علمی و حرف ه­­ای برای انجام پروژه­ های گروهی، دانشکده فرصت­ شرکت دانشجویان در رقابت­ های علمي در سطح ملی و بین­ المللی را به ­وجود آورده ­است. کسب جوایز برتر در این رقابت­ های معتبر دالّ بر رعایت استانداردهای آموزشی- پژوهشی در این دانشکده است.

هم­کارانم و من در این دانشکده می­کوشیم بستری مناسب برای دانشجویان و دانش­پژوهان فراهم آوریم تا بتوانند با برخورداری از آموزش­ های کیفی، به پژوهش­ های پیش­رفته پرداخته، هم به مقاصد والای علمی خود برسند و هم پاسخگوی نیازهای ملی و جهانی باشند. از این رو، در سال­ های اخیر ما تلاش کرده­ ایم تا امکانات آموزشی و تجهیزات پژوهشی مناسبی را فراهم کنیم.

از شما دعوت می­کنم که با مطالعه­ ی سایت دانشکده­ ی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با بخشی از فعالیت­ های این دانشکده بیشتر آشنا شوید.

با سپاس

محمدرضا فروزان

رییس دانشکده­ ی مهندسی مکانیک

دانشکده مهندسي مکانيک از بدو تأسيس دانشگاه صنعتي اصفهان در سال ۱۳۵۶ با ۸۰ دانشجو در مقطع کارشناسي شروع به فعالیت نمود. در سال ۱۳۶۴ در سطح کارشناسي ارشد و در سال ۱۳۷۱ به عنوان اولين دانشکده در دانشگاه صنعتي اصفهان در مقطع دکتري اقدام به پذيرش دانشجو نمود. درحال حاضر در اين دانشکده حدود ۱۰۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند، كه حدود ۲۵۰ نفر از آنان در مقطع کارشناسی ارشد و حدود ۱۰۰ نفر در مقطع دکتري فعاليت مي نمايند.

دانشکده مهندسي مکانيک یکی از دانشکده­های پيشرو و بسيار فعال دانشگاه صنعتي اصفهان می­باشد. با توجه به سطح علمي، وجود اعضاء هيأت علمي فعال و پرتوان وهمچنین امکانات موجود در دانشكده، دانشكده مهندسي مكانيك اين دانشگاه جاذبه زيادي براي داوطلبان كنكور سراسري داشته و عموماً انتخاب­هاي اول تا سوم علاقمندان به اين رشته را به خود اختصاص مي­دهد. گروههاي دانشجويي متعددي از جمله رباتيک، هوافضا، خودروي الکتريکي ، فرمولا و ميني باجا و ....... در این دانشکده فعاليت دارند كه تاكنون بيش از بيست مقام در سطح بين المللی كسب كرده­اند.

در این دانشکده رئيس دانشكده براي يك دوره دو ساله انتخاب مي­شود و انتخاب مجدد وي براي فقط يك دوره ديگر بلامانع است. معاون آموزشي، معاون پژوهشي، معاون دانشجويي و مسئول ارتباط با صنعت، كادر هيأت رئيسه دانشكده را تشكيل مي­دهند. همچنين دانشكده داراي مدیر گروه حرارت و سيالات، مدیر گروه طراحي جامدات، مدیر گروه ساخت و توليد، مدیر گروه ديناميك و كنترل و رباتيك، مدیرگروه هوا فضا، مدیر گروه نقشه­كشي ،هسته ها، مسئول امور عمومي، كارشناسان آزمايشگاهها، رئيس دفتر دانشكده، كارشناسان آموزشي و پژوهشي و بخش خدماتي مي­باشد.

از سال ۱۳۸۰ به بعد این دانشکده:

• رشد نسبتا بالا در فعاليتهاي پژوهشي،
  • افزايش چشمگير در حجم قراردادها با صنايع و مراکز علمی و پژوهشي
  • ايجاد هسته­ ها و گروه های علمي مانند CFD، هسته مصنوعات فلزی، سيستمهاي پيشرفته توليد، هسته لينوکس، هسته خودرو، دینامیک محاسباتی
  • تشکيل هسته­ ها و گروه های علمي-دانشجويي متعدد
  • مشاركت در تشكيل قطب علمي فناوري نانو در محيط زيست را داشته است.

ورودی دانشکده مکانیک

نقشه راهنمای دانشکده