معرفی گرایش حرارت و سیالات (گرایش اول)
هدف رشتهی مهندسی مکانیک حرارت و سیالات و تبدیل انرژی، آموختن فرآیند شناسایی، فرموله کردن و حل مسائل مرتبط با مکانیک سیالات و علوم حرارتی و کاربردهای آنها در صنایع مختلف است. زمینههای فعالیت در این رشته عمدتا مرتبط با سیستمهای نیروگاهی، سیستم های حرارتی و برودتی، محیط زیست, صنایع نفت و گاز؛ خودرو سازی و سامانه های تولید توان و انرژی هستند. از آنجا که بخش بزرگی از صنایع اصلی کشورمان صنایع مرتبط با حوزهی نیروگاه، نفت و گاز و انرژی و خودرو سازی هستند، لذا اهمیت این گرایش دوچندان خواهد بود.
در این گروه پتانسیل بسیار خوبی برای انجام تحقیقات به صورت عددی، تجربی و تحلیلی در زمینه های مختلف مکانیک سیالات و انتقال حرارت وجود دارد. برخی از زمینه های تحقیقاتی مورد توجه در این گروه عبارت است از: دینامیک سیالات محاسباتی، شبیه سازی توربولانس، انتقال حرارت در مقیاس میکرو و نانو، جریان های چند فازی، انرژی های تجدید پذیر شامل خورشیدی، بادی و زیست توده، موتورهای احتراق داخلی، سوخت و احتراق ، سیستم های تهویه مطبوع، سیستم های نمک زدایی، تصفیه آب و پساب، نیروگاه ها، ذخیره سازی انرژی حرارتی و الکتریکی، مکانیک سیالات زیستی، طراحی سیستم های فرایندی و حرارتی است.
این گروه مجهز به آزمایشگاه های آموزشی و پژوهشی در زمینه های مختلف ترمودینامیکی، انتقال حرارت و مکانیک سیالات است همچنین قطب دینامیک سیالات محاسباتی با مدیریت این گروه اداره می شود.
گروه حرارت و سیالات
- دینامیک سیالات محاسباتی
- روش های تجربی
- انرژی و انتقال حرارت
- توربو ماشین ها
- توبولانس
- جریان های تراکم پذیر
- جریان های چندفازی
- جریان های احتراقی
- جریان های میکرونانو
- جریان بایو مکانیک
برای بررسی جزییات بیشتر به سایت شخصی اساتید مراجعه شود.