آزمایشگاه مکاترونیک 2

این آزمایشگاه با هدف ارایه مباحث تکمیلی در حوزه مکاترونیک برای دانشجویان این رشته تشکیل شده است. تمرکز اصلی این آزمایشگاه روی دو مبحث است.

• نمایشگر های صنعتی برنامه پذیر یا همان HMI که عضو جدایی ناپذیر سیستم های اتوماسیون هستند. در حقیقت این بخش از سیستم گذرگاه ارتباط کاربر با تجهیزات است و از این طریق می تواند تنظیمات همه بخش ها را مشاهده کند و آن ها را تغییر دهد. بنابراین لازم است دانشجویان مکاترونیک حداقل با یکی از سیستم های HMI کار کرده باشند. لذا در این آزمایشگاه تجهیزات لازم برای کار با نمایشگر هایی از برند دلتا موجود است و دانشجویان می توانند این مبحث را به طور کامل فرا بگیرند.
  • شبکه های صنعتی که اهمیت بسیار زیادی دارند. به وسیله ی شبکه های صنعتی این امکان فراهم می گردد تا تجهیزات مختلف را با یکدیگر مرتبط کرد. در یک سیستم اتوماسیون یا مکاترونیک لازم است تا تجهیزات مختلف بین یکدیگر اطلاعاتی را رد و بدل کنند. به عنوان مثال یک کنترلر دما که به صورت محلی در حال کنترل دمای یک مخزن است، دمای خود را نو به نو به PLC  گزارش می دهد تا PLC  بتواند بر اساس محدودیت های دمایی اقدامات لازم را انجام دهد. همچنین PLC  نیز این دما را برای نمایشگر ارسال می کند تا کاربر بتواند مقدار دما را مشاهده کند. به توجه به این مثال می توان به لزوم وجود شبکه های صنعتی در سیستم های کوچک و بزرگ پی برد.
  • عنوان مطالب این آزمایشگاه و زمان مورد نیاز برای هر کدام به ترتیب زیر است :

عنوان تعداد جلسات

سخت افزار HMI

نرم افزار DOPsoft : المان های برنامه ، فضای آدرس دهی ، امنیت ، زبان

نرم افزار DOPsoft   : کار با Recipe   و History Buffer 2
نرم افزار DOPsoft  : رسم انواع گراف و نمودار 1
ارتباط با PLC 1
شبکه مودباس ، لایه فیزیکی RS485 و کار با اسیلوسکوپ 1
استفاده از شبکه مود باس برای ارتباط با تجهیزات مختلف نظیر درایو، کنترلر دما ، نمایشگر لودسل ، پی ال سی و ... 4

آشنایی با HMI، پورت تغذیه و پورت های ارتباطی برنامه نویسی و استفاده از المان های مختلف نرم افزار
آدرس دهی با اشاره گرها و استفاده از المان های نمایشی انواع ماکرو و ماکرونویسی در نرم افزار DOPsoft
Recip و History ها و رسم گراف و نمودار معرفی شبکه های صنعتی، لایه فیزیکی و نمایش توسط اسیلوسکوپ